Trollhättan Pride

Idag firades Trollhättan Pride för 5 året. BVSCs deltagande har varierat i storlek, men det har allt funnits representanter. I år deltog två members och två Queens i tåget under BVSCs flagga.

Förberedelser inför Pridetåger
Förberedelser inför pridetåget

Firandet började med en schlagerkaraoke med dragqueen Imaa Queen och showartisten Mamma Cava på stora scenen, följt av dansuppvisning av ungdomarna från N3, en samlingsplats för ung kultur. Även en dragking vid namn Liam Teasem uppträdde.

Lokaltidningen TTELA kom som vanligt fram och intervjuade och knäppte ett antal bilder. Mer regel än undantag att de finner intresse för ”de skäggiga männen i västar”.

BVSC i Pridetåget

Vid 14-tiden var det så dags för uppställning för pridetåget. Då vi inte var så många hade vi inte någon bestämd plats, utan hoppade in där vi fick plats. Längs paradvägen samlades folk för att beskåda tåget, och vara en del av firandet.

Väl åter på torget gick vi till sidan för att ta de traditionsenliga gruppbilderna, men även fortsätta sprida glädje och kärlek till förbipasserande.

Helt färdiga i kropp och sinne avslutade vi vårt firande med en fika på Espresso House, där våra vägar sedan skiljdes.

Backpatchbild

Fylld med glädje och kärlek började jag gå mot bilen. På vägen mötte jag andra deltagare, från andra föreningar. Många glada blickar och ”Tack för att ni är med i år också” fick man ropat till sig, vilket gör att man ser fram emot att delta även nästa år.

Vid tangentbordet
bearddsocwork aka Daniel Karlsson