Öckerö Pride

Den 1e juni firades Öckerö Pride ute på Hönö, och BVSC deltog efter speciell inbjudan, direkt av föreningen.

För Bearded Villains Swedish Chapter började Öckerö Pride med att ett meddelande trillade in på vårt officiella Instagramkonto. Detta var en inbjudan direkt från arrangörerna för Öckerö Pride. Vår kapten, Alexander Berg, snappade direkt upp detta. Texten, som då innehöll inbjudan, fortsatte med att det vore roligt om BVSC kunde komma ut och gå i tåget. Meddelandet avslutades med ”vi tror många ser upp till er och skulle må bra av att se att likasinnade kan stötta priderörelsen”.

Inför paraden
Inför paraden

Självklart säger vi, när man får en sådan fin inbjudan så ställer vi naturligtvis upp!

Förfrågan gällande intresse för event skickades ut till klubbens medlemmar, och intresset fanns! Inte mindre än 5 medlemmar och 2 respektive till dessa anmälde intresse.

Så ut åkte vi, med flaggor och västar och pridepyntade till tänderna och eftersom det är en solig dag så ställer vi oss i skuggan och njuter av stämningen. En del kommer fram och frågar lite försiktigt om vi kör MC och vad vi gör där men blir glatt överraskade när vi säger att vi skall gå paraden.

Paraden avgår klockan 13, vi ställer upp och

Paraden
I Paraden

går i en kortege som sträcker sig runt större delen av hamnområdet. Det är glada tillrop, musik med dans och vinkande åskådare.

Väl framme vid samlingsplatsen igen rivs det av massa härlig musik och sången och dansen är i gång igen.

Matilda från Öckerö Pride hittar oss och blir överröst med kramar och fina ord om hur bra anordnat detta var och lämnar oss med löftet om att ”ni måste komma tillbaka nästa år, ni har blivit årets snackis”. Detta är alltid roligt att höra, vi vill bryta normer och visa att kärlek är kärlek oavsett vem man älskar.

Gnuggtatuering
Gnuggtatuering

När dans, fest och sång på torget har klingat av, så är det dags att mingla och fika lite grann. Vi pratar med folk, fotograferas och får gnuggtatueringar.

Efter detta tar vi oss längst ut på piren för flaggbilder och prata med mer folk om Pride och BVSC.

När sista bilden är tagen och den fotografen vi raggat upp på plats är avtackad, är det dags att åka hem. Det har varit en lång dag i solen men alla som vart med är överens om att hit åker vi nästa år igen.

Vid pennan
Krillster, aka Christoffer Andersson Rydfjäll