Västerås Pride

Lördagen på Pride bjöd på Alla familjers lördag. Hoppborg, ponnyridning, pyssel, med mera fanns att tillgå för att sysselsätta sig med. Det fanns även en Plakatverkstad, där man kunde tillverka sina egna plakat.

Pride i Västerås
Pridescenen

Västerås bjöd på strålande väder, och det var rekordmånga från BVSC-sfären som dök upp till Västerås Pride i år.

12.15 samlades det upp för parad, vilket skulle tåga i väg en timme senare.

BVSC i paraden
BVSC i paraden

Paraden gick som vanligt genom centrala delarna av Västerås, genom Vasaparken för att avslutas på Fiskartorget framför stadshuset. Under paradens gång spelade DJ Caroline musik på Munkgatanscenen.

Väl framme på Fiskartoget bjöds det på dragshow med bland annat Lena BH och Amber Wet, men även Dragking i form av Herman Winter. Duon S.F.U.R.P bjöd på en riktig show med sina vänner.

BVSC drog sig senare mot stadsparken för den traditionsenliga gruppfotograferingen. För att sedan stråla samman, ja de flesta av oss i alla fall, vid en lokal krog, för att avnjuta mat, dryck och varandras sällskap.

Fredrock vid trummorna
Fredrock på trummor och sång

När kvällen var på gång att mynna ut passerades ett uteställe där ett liveband spelade. Trummisen var i akut behov av att lätta på trycket så Fredrock ställde upp och hoppade in på såväl trummor som sång

Vid pennan
Fredrock_, aka Fredde Svanström