Musikhjälpen i Växjö 2023

Välkommen till Bearded Villains Swedish Chapter på Musikhjälpen i Växjö!

Sedan vår början 2015 har Musikhjälpen varit hjärtat i BVSC:s välgörenhetsinsatser. Vi har fyllt Kärlekens torg med skratt och glädje genom lotterier, hoppborgar, mekaniska tjurar, kaffe och kaka, popcorn och små kärlekslappar – en festival av kärlek och gemenskap.

Och låt oss inte glömma det spektakulära fackeltåget på lördagen, en oförglömlig syn som förenar oss i ljuset av engagemang. BVSC:s bössa, redo att öppna så fort tillfälle ges, har sedan vår start genererat över 1 miljon kronor till Musikhjälpens olika teman. Varje gåva, varje bidrag, är ett steg närmare en värld där ingen behöver lida av hunger.

Musikhjälpen är inte bara en insamlingsaktion för oss – det är Chaptrets största tillfälle att förena, umgås och skapa minnen för livet. Låt oss tillsammans göra skillnad och bekämpa hunger. Din generositet är nyckeln till en ljusare framtid. Donera idag och bli en del av vårt kärleksfulla bidrag till en värld där ingen ska svälta.

Gå in på https://bossan.musikhjalpen.se/bearded-villains-swedish-chapter för att stötta vår bössa och samtidigt bidra till en värld fri från hunger!

World Beard Day Pre-Party

World Beard Day Pre-Party!
Datum: 1 september
Plats: Oliver Twist,
Repslagargatan 6 Stockholm
Tid: 14.00

Lördagen den 1 september vill vi hylla skägget, gemenskapen och brödraskapet! Vi tänker fira World Beard Day med pompa och ståt! Kl 14.00 kickar vi i gång festligheterna med en förfest på Oliver Twist! Kom och ta en öl med alla underbara skägg och kanske vinner du något grymt pris i vårt Skägglotteri! Alla intäkter från lotteriet går till dagens välgörenhet @thelionsbarbercollective
Kl 17.00 avgår sen Skäggparaden från Medborgarplatsen mot Tele2arena och fortsatta festligheter!

Faktumförsäljarna

Den 28/4 arrangerades eventet ”Gothenbeard” i Göteborg, där de svenska, norska och danska avdelningarna av Bearded Villains firade gemensamt
3-årsjubileum. Det kom runt 300 besökare och överskottet skänktes oavkortat till Sveriges största gatutidning, Faktum.

Fr.v. Alexander, Sophie (Försäljaransvarig, Faktum), Anna-Lisa (Marknads- och Eventansvarig, Faktum) och Magnus

Från Faktums hemsida (faktum.se):

”När Faktum nummer #189 släpptes fick Faktum besök av Alex och Magnus från föreningen Bearded Villains. Överskottet från deras senaste event, 33 820 kronor, skänkte de till Faktums försäljarfond.

Syftet med fonden är att underlätta Faktumförsäljarnas vardag och eftersom sommarmånaderna är tunga försäljningsmässigt så subventionerar summan tidningen från och med den 4 juni så länge pengarna räcker. Det innebär att försäljarna får köpa den för 20 kronor istället för 30.

På så sätt ökar detta deras inkomster.
– Vi vill göra gott. Och att det ska ge effekt direkt. Vi gör ofta insamlingar, det är en del av vår verksamhet, säger Magnus.

På den svenska avdelningens hemsida beskriver de sig själva som ”…ett brödraskap med skäggiga gentlemän, förenade genom respekt, lojalitet och kärlek”.”

Gothenbeard

En dag i Göteborg.
Bearded Villains Norge, Danmark och Sverige har 3 års jubileum.
BVNC, BVDK och BVSC
Festligheter börjar kvällen innan med att Sveriges Chapter (BVSC) har en intern turnering i Shuffleboard och slutade med segraren Jimmy Lorentzon.
Tillströmmande deltagare för morgondagens festligheter samlades på BrewDog Bar.

Lördag 28 april då hände det.
Alla samlas på Hard Rock Cafe.
Skägg, kramar, skålar och mer skägg.
Villains, Hopefuls, Villainettes och Queens kom från
Finland, Norge, Danmark, Sverige,Tyskland, Holland, Portugal, Polen och Australien.

När alla anlänt på eftermiddagen så begavs det till statyn Poseidon för fotografering, en så kallad ”Flagshoot” med den officiella flaggan från USA.

Det var många som höjde på ögonbrynen och fick stora ögon när det kommer ett par hundra skägg gående.
Naturligtvis drog vi till oss publik, turister fotograferad oss, folk frågade vad vi var för några.

Nåja tillbaka till Hard Rock Cafe.

Det startade med sång av Skäggbaronen från BVSC.
Kaptenerna från BVNC, BVDK och BVSC höll tal och några tårar kom.
Många känslor när tal hölls, det pratades om insamlingar, vad Bearded Villains gör för andra utöver att vara en skäggklubb.
Det var även ett tal av Anna-Lisa från Faktum som vi hade insamling till.
Mer om det kommer.

Det spelades akustisk musik av ett band ihopsatt av 4 medlemmar i BVSC.
De hade bara tränat några timmar tillsammans men det bra ändå 🙂

Sen spelades det musik och mat serverades som buffé.
Mer musik spelades och ett lotteri drog igång.

Överskottet från kvällen gick till FAKTUM Gatutidning, men som sagt mer om det kommer.

Foton av @JakkinWiss och @juliamoonphoto

Insamling: Rida mot reumatism

Insamlingen till Cornelia startades för att underlätta familjen Wahlmarks tillvaro. Ingen ska behöva uppleva kronisk smärta för sin reumatism och framför allt inte någon så ung som Cornelia.
Det som lindar mot värken är medicin och rörelse och Cornelias högsta önskan är att få rida på ridskola. Men då detta inte var en ekonomisk möjlighet för familjen var det en självklarhet för oss att starta en Swishinsamling till förmån för detta ändamål. Familjen Wahlmark är otroligt varma och välkomnande och förtjänar att bli ordentligt uppskattade.

Att kunna göra en konkret skillnad för de som befinner sig i en tuff situation är viktigt och går hand i hand med det välgörenhetsarbete som BVSC väljer att delta i.

Totalt samlade BVSC tillsammans med Bearded Villains Queens Sweden, The Villainettes och Diamonds and Beards ihop 11500 kronor. Detta gör att Cornelia kommer att kunna rida en lång tid på ridskola men också att familjen kan göra något kul och välförtjänt tillsammans.


Come celebrate our three chapters 3 year anniversaries on April 27-29th (Main party: 28th at Hard Rock Cafe) in Gothenburg. Beards, hugs, cheers and more beards.
We welcome villains, hopefuls, villainettes and queens worldwide. 

THIS WEEKEND WILL BE EPIC, PREPARE YOURSELF!
————————————————————————
Buy tickets at www.biljettkiosken.se/gothenbeard2018 and if you got any questions please write to the hosting chapters

BVSC på Musikhjälpen 2017

Bearded Villains Swedish Chapter på Musikhjälpen 2017
Every year we gather our forces, and make this event our biggest fundraiser of the year.

This years event was held in the beautiful city of Umeå. And we the Villains of BVSC was seen all over town, spreading love and awareness via hugs and general kindness.

So far, our part in Musikhjälpen has raised 87.071 SEK, about 10.324 USD.

This year helping Radiohjälpen and Musikhjälpen to raise money to help prevent sex trade of children all around the world.
A most crucial mission!

A big thanks to our sponsors
@reuzelsweden
@beardmonkeysweden
@beardshopse

Thank you to everyone for all your love and support!

We salute you!
Love always!